Saturday, January 29, 2011

1000

Ape yang 1000???

Duitkah???

Chips Poker kah?

Seribu Kali Cinta kah? Hahaha


Actually.... aku just nak bagitau yang blog aku dah dikunjungi lebih dari 1000 kali!!!!! =)


Hahaha.... Mungkin biase bagi orang lain.... Tapi besor maknenyer bagi aku yang baru nak berkecimpung dengan dunia Blogging nie....

Aku dah lame ade niat nak buat blog.... Asyik bace blog orang je.... Teringin gak nak ade blog sendiri.... So... Terlahirlah "Nukilan  Harimau Jantan" nie mase semestar break bulan doblas aritu =)

1st entry aku haritu "Cigar Is The Best Medicine For A Guy".... Banyak makne tersurat dan tersirat dalam entry tu.... Tu r satu-satunyer entry paling aku rase puas biler dapat post =)


Kenape saye nak buat blog?

Kenape aku nak buat blog??? Sebab utama... untuk suke-suke je.... Sirius... tak de sebab lain... Kalau boleh nak buat satu blog yang boleh buat orang have fun biler bace...

Sesetengah orang memang fully serious dalam berblogging nie... Kirenyer full tyme job r... Ade gak... yang jadikkan sumber pendapatan... Letak iklan banyak-banyak, cukup bulan ade income.. (Masyuk tu)...

Tapi aku tak.... Janji aku hepi sudah =)

So... Ape yang perlu aku buat???
  1. Aku try buat entry yang "Umum".... Kira sumer boleh bace r... Tak kira umur, jantina, asal, agama, bangsa, bahasa N so on.. hahaha   Bukan "Umum" tu... Maksud umum kat sini... aku try buat entry yang kurang hal peribadi... Kenape??? Tak semua orang suke dengar probs kite... (sebab tu aku tak suke citer probs kat orang)...
  2. Bahasa : Bahase pulak... Aku cenderung gune bahasa aku sendiri aku... Banyak r slang JOHOR yang aku gune dalam blog nie... 
  3. Gaya Penulisan : (Skema giler!!!) hahaha Gaya penulisan pulak... bersahaja.... Main lepas je... Takde nak tapis-tapis.... Memang lahir dari hati yang suci.... (nak muntah!!!) ahaha
  4. Idea : Idea mesti r original beb... Ape yang terpikir dalam paleotak tu r aku tulis.....
Ape yang buat blog korang "Fouls"???

Ape yang fouls??? Maksud aku.. something yang buat blog korang di ushar sekali je or orang tak berape minat nak ushar....

1st of all, nie cume pendapat individu aku... Ape yang aku rase biler bukak sesetengah blog... Al-maklumlah, aku nie baru lagi... Just nak menyatakan pendapat r...

  1. Lagu Yang Tak Boleh Pause/Stop : Tension gak dok kalau bukak blog lagu tak boleh pause/stop, yelah... mane tau lagu tu tak kena ngan jiwa kite ke... Sesetengah orang suke reading tanpa music... so mengganggu dah tu.... Lebih-lebih lagi kalau buka New Tab blog yang same, so... lagu tu akan main serentak... Memang haru-biru r.... Tension dok....
  2. Tak Boleh Right Click : Nie pun satu hal gak, macam aku sendiri, suke bukak New Tab dalam sesuatu blog, banyak gak blog yang tak boleh right click, takut orang copy paste kot karya agung diorang... Tapi... Tu hak individu... Hak tuan punyer blog... So... Suke hati dye r hahaha
  3. Pop-up Iklan : Tengah layan blog tetibe kuar iklan, so mengganggu r..
  4. Banyak sangat iklan : Dah macam surat kabor Metro pun ade dah biler bace sesetengah blog, banyak sangat iklan dok, rimas =)
Tu je kot... Tak baik kritik orang banyak sangat... Yang cakap nie pun bukan perfect sangat~ =)


Last Words

Tujuan utama terlahirnyer entry nie untuk wish TQ sangat-sangat kat sape-sape yang sudi jadi My Follower tak kire r secara terang-terangan or gelap-gelapan hahaha

Tanpa korang, takkan cukup angka 1000 tu!!! hehe Nie yang naikkan semangat untuk terus berblogging nie =)

Ade gak member-member yang pesan suruh selalu update!! TQ u all... Paling kurang pun aku update blog seminggu sekali =p Kalau ade mase, aku try update k~


p/s : Target lepas nie, Capai 10 000 orang pengunjung!!!! Hahaha
Peace!!! =)

Thursday, January 27, 2011

Like, Like dan Like

Hari Selase, 25 Januari, lebih kurang jam 2 pagi, baru sampai kolej lepas lepak-lepak dok minum kat BHP, kat Victoria Club... punyer sebelah =)
Bukak r laptop, mcm biase..... FB...



Tengah dok ushar Most Recent r, Status Update r..... Tersentap dengan 1 status, nak tau status pe??? 
Macam biase, meh ushar =)

Tulisan kecik sangat kan?? Hope korang bace slow2 k =)

Wah... Maen kasar nie... Even aku tau status nie bukan ditujukan kat aku... Tapi terase gak r sebab :
1. Bahu aku agak gagah perkase :p
2. Urat aku agak timbul-timbul :p
3. Otot aku agak ketul-ketul hahahah

Tak kisah r korang nak kate aku perasan ke ape... Tapi aku memang terase r... 
Try nak backup ahli bina badan yang lain =p

Kau ingat badan ketul-ketul takde perasaan, siap ade "Ouchh !" lagi tu!!!.... 
Dah r statement membunuh... Ramai pulak yang like tu... haish.....
Like lah... Like, Like dan Like... Terbakor darah nie haha


So.... Takkan r aku nak diam, kena gak pikir satu cara untuk counter status nie... Dengan pantas aku pun post satu status untuk counter status tu.... Meh ushar...


Nampak??? Baru puas hati aku!!!! (mungkin sedikit emo disini) :p
Lepas post, terus aku masuk tidur... Tak larat nak ngadap laptop dah...

Sok aku ushar post nie... Ramai pulak yang "Like", dekat berbelas-belas orang gak r yang like....

Petang ushar lagi sekali, wah!!! 20 lebih orang yang like

Malam ushar lagi.... Giler r... Yang like dah mencecah angka 30 lebih....

Sok pulak, 40 lebih yang like!!!


Like, Like dan Like... 

Sampai r hari Khamis, 27 Januari... Bilangan orang yang LIKE dah cecah 50 orang!!! Dasyat giler ler......


Tak caye??? Meh ushar meh =)


Nampak??? 47 + 3 orang = 50 orang
Pergh... Nie 1st tyme kot aku punyer status orang LIKE sampai 50 orang, sirius tak sangke plak ramai yang LIKE... Boleh masuk "The Tiger Book of Record" Nie!!! hahaha =)




Hahaha.... Buku nie untuk record aku sorang je... Kire rekod individu r... Macam buat lempeng terbesor, junjung jerusi keliling skool (kena denda), makan roti canai 5 keping sekali makan, N macam-macam lagi hahaha




Tapi... Dalam kekaguman ada kekeliruan.... ish3...


Kenape orang  LIKE status saya? Saya pun tak tau.... Sirius...




Yelah.... Orang selalu anggap budak-budak gym ganas, jahat dan sebagainya (Persepsi Masyarakat)... Ingat r dok... Kitorang manusia biasa gak.... Ade hati dan perasaan.... (nak muntah pulak!!!) hahahahahaha


Kadang-kadang, biler dok lepak ngan member-member, kalau nak sembang bab cinta N sewaktu dengannya memang segan giler r... Yelah... Kalau bukak bab cinta nie... Comfirm-comfirm r kena kutuk!!! Ayat yang biase didengor... "Muke ganas, dalam hati ade taman"... Haish....


So... Memang tak lah kalau nak citer bab cinta dengan member-member, nak kate ego tak ego, nak kate hipokrit tak hipokrit.... Keperluan kot... Kena gak jage air muke nie =p  Al-maklumlah orang dah cop kite nie ganas r, brutal r.... Alih-alih bukak bab cinta.... Terus kena cop mat jambu!!! Hahaha


Sebab tu kot orang anggap dak-dak gym tak de perasaan.... Kitorang ade... Just cover je hehe =) Erm... Macam aku sendiri, kalau aku ade probs.... Lebih suke simpan N try abaikan... Nak citer kat orang??? Memang susah giler r.... Segan kot... Kadang-kadang tak larat nak simpan luah gak r... Tu pun kat orang yang betul-betul dipercayai....




Last Words
Semua orang de perasaan, tak kire r kurus ke, gemok ke, tinggi ke, pendek ke!!! hahaha Sebab... Kite manusia biasa, memang dianugerahkan "perasaan" oleh sang Pencipta...


Aku bukan pe... Yup.. mungkin kalau orang tak kenal aku... Nampak luaran aku, dah judge bukan-bukan..... Luaran aku lain, dalaman aku lain.. Chewah!!! hahaha


Anyway... TQ kepada yang sudi paham N sudi LIKE status aku =)


50 orang ramai tu, mungkin anda salah seorang daripada itu??? hahaha




p/s : Kalau aku takde perasaan, takkan lahir "Nukilan Harimau Jantan" nie!!! hahaha
Peace!!! =)

Thursday, January 20, 2011

Senyum

Hari Jumaat, 20 Januari, lebih kurang jam 1 pagi... Aku dengan member aku si Zuhdi kuar dari UM, nak carik minyak masak ngan sos.... Mane nak carik kedai runcit pagi-pagi buta nie...

So.. Kitorg try r kat 7E.. Area Pantai Dalam... Nasib baik ade jual.... Sampai kat kaunter.... Aku tgok cashier tu boleh tahan r... Freehair, Cute N so on.... macam nie...


Nie Emily Mortimer, aku minat kat dye nie sbb dagu dye yg lekuk tu r... Tapi bukan dye nie yang aku nak citer Hehe =)

Sambung balik... Beratur jap 2-3 orang, si Zuhdi tu pun de sekali.. sampai turn aku... Aku letak r RM5, aku tau dah barang yang aku beli bernilai RM 4.95....

Aku tengok cashier tu tak senyum langsung.... Datang bulan ke ape minah nie??? (dalam hati je r :p) Dengan selambe aku cakap r... "Kak, senyum r sikit" =) Tapi... dier buat tak tau je... Dahlah sepatah haram pun tak cakap... peh! hampeh giler minah nie...

Bukan r aku nak ngurat dye... Tapi.. Kalau dah name keje cashier tu, senyum r kat pelanggan... Aku tak tau r kalau dier pikir aku nak ngurat dye ke ape... Tolonglah... Kalau aku nak ngurat kau... Aku cakap awal-awal haha :p

Pastu dier bukak mulut... "Erm... sory r... xde 5 sen r.. " (duit baki)

Aku?? Ape lagi... Aku cakap r "Tak pe r kak, simpan je 5 sen tu buat naik haji", aku senyum kat dier, terus aku blah! ahahahah Terpaku dye kat situ... Padan Muka!  :p

Bukan pe... Tak luak kot kalau dye senyum... bukan kat aku je... means.. kat sumer pelanggan yang lain... Kalau aku g 7E kat MUOR tu... Tyme masuk 7E je (semua r)... Diorg ucap Selamat Datang! dan bagi senyuman selebar-lebarnye.... kalah yang jage pintu kat hotel tu.... =)


Macam tu r... Keje jumpe banyak orang kene r rajin bagi senyuman... Kalau tak nak... baik keje belakang tabir je macam keje kilang ke... buat kuih kat umah ke... jage anak jiran sebelah ke... haish...


Senyum je r... Tak susah kot... Senyum tu kan sedekah... Tak yah nak kuar duit, kuar tenaga, korban masa..... Just Senyum je.... Bukan berat pun...  Kan nampak lebih cantik kalau senyum... =)

Meh ushar pic-pic senyuman menawan (dirembat dari FB) :p

Encik Zakuan Razak a.k.a Zack (dak Melaka)

Encik Zul Husni a.k.a Atuk (dak sentul)

Encik Yunus a.k.a Apan (my rommate)

Encik Hafizi a.k.a Gujie Ruizo (dak Langkawi)

Encik Syamsul a.k.a Gagau (dak Johor)

Encik Anuar (dak Johor gak)

Habis Sang Jantan.... Meh ushar pic sang wanita pulak :p











Tak lupa gak kepade warga D300!!! =)
Kami Suka Senyum =)


Last Words
Banyak benda positif yang berlaku biler kite senyum... Orang suke kat kite...mudah rapat ngan kite... Sejuk je hati tengok orang senyum... lagi-lagi senyuman yang menawan or menggoda! hahah

Korang tak rugi pape pun kalau senyum, bahkan dapat pahala lagi... Tapi jangan senyum lebih-lebih pulak... Kang orang salah anggap.... Susah gak nanti.... =)

"Senyumlah Selagi Korang Masih Mampu Untuk Senyum" =)


p/s : Sebelum senyum pastikan gigi korang bersih dari benda asing, contoh lada N so on!!!! hahaha =)
Peace!!!!

Sunday, January 16, 2011

Sesuatu Yang Tak Pasti

Mungkin entry kali ini lebih individualisme dan tidak terlalu umum, kalau rase boring... stop membace k =) 

Entry kali nie, 1st time aku nak citer pasal CINTA~  Boleh ke???
Bior r orang nak kutuk ke, nak kate ape ke... "Muke ganas, dalam hati ade taman ke".... Aku pedulik ape...




Orang tua ade kate, "Kalau binatang ade perasaan, inikan pula manusia", tapi.... takde r aku nak samekan diri aku ngan binatang... haha  Aku, same r ngan orang lain, ade gak hati N  perasaan.... cume badan besor sikit dari orang lain je.... :p

Dia
Dia selalu kate, "Buat ape buat perhubungan yang tak pasti"?.... Banyak kali die sebut benda nie.... Aku buat-buat tak dengor je...  :p Tapi, sekurang-kurangnyer aku try buat ia pasti... ye... aku try...


Ape Maksud "Tak Pasti" tu?
Ape maksud yang tak pasti tu? Aku pun tak tau hahaha

# Belum Grad
   Yup.. aku masih belajar.... belajar pun biasa-biasa je... lame lagi pulak tu nak grad... lagi setahun.... Kira makan masa nak r tunggu aku... Entah grad entah tidak... Tapi mesti r aku grad! Tiger pulak nie =)

Oh...macam tu...

#Belum Ade Kerja
  Dah tentu r aku belajar lagi, macamne nak keje... Yup... Aku ngaku, aku sendiri tak tau sok luse keje ape... Posmen ke... Pak Cik Kantin ke... Petani berjaya ke... Bodyguard orang kaya ke... Penarik beca ke... Pemandu lori tayar 4 juta ke... =) Tapi... aku tau... Aku boleh berjaya sok luse! Tiger pulak nie =)

Oh...macam tu...

#Tak Nampak Lagi Mase Depan
 Yup... aku tak nampak lagi mase depan aku...sebab pe??? Sebab aku bukan tukang tilik! hahaha Ye... aku ngaku... aku lebih suke ikut flow hidup aku... N try to survive hari demi hari... Tapi.. xde r aku xde pikir mase depan aku... Ade gak r perancangan hidup... Ade gak r pikir mase depan! Tiger pulak nie =)

Oh...macam tu...

#Tak Matang 
  Aku tak matang? Ye kot.. entah... Tapi aku rase aku cukup matang dah.... Yelah... Dari kecik aku dah campur orang yang lebih tua dari aku... Pas PTS, classmate aku comfirm-comfirm r sumer lebih tua dari aku... Alah kat mane-mane pun aku suke campur orang yang lebih tua... Kat kampung ke... Time Lepak ke... Kat gym ke.... Baru r pemikiran selevel ngan diorang.... 

Yup aku ngaku... aku susah nak sirius dalam satu-satu benda kecuali hal berkaitan gym... Kepala pun giler... Kuat menganjing pulak tu :p Tapi... Aku rase aku dah "besor"... Tiger pulak nie =)

Oh...macam tu...

#Perjalanan Masih Jauh
  Jauh? Jauh ke? Ingat... hidup nie sementara je..means..kejap je!!! =) Umur aku baru nak masuk 21, yup... orang biase pikir... umur macam nie.... tak matang... tak nampak lagi mase depan... Lebih suke enjoy.. N so on....

Tapi tak bermakne... umur macam nie... tak layak pikir mase depan... tak layak rancang kehidupan.... tak layak citer kawin... (Gatal!!!) hahaha Aku.... aku rase aku layak pikir sumer tu... Tiger pulak nie =)

Oh..macam tu...


Situasi
Dipendekkan cerita.... Lepas satu perbualan telefon yang agak lame...
"Kau tak tau ke aku dah TUNANG? Kau tau kan?" Glup!!!...Nak tercabut jantung aku time tu!!!!!! Tapi... tak tercabut r! =) hahaha


Ape jadik lepas tu? Ape aku rase? Bior aku sorang je yang tau.... =)


Aku
Tak nak citer banyak pasal aku... Orang tue ade kate, "Luka ditangan nampak berdarah, luka dihati sape yang tau".... hahaha Geli2!!! =)

Ape yang aku pegang... Biler kite "Not In Mood"... tak kisah r... sakit ke... sedih ke... frust ke... bior kite sorang je rase... jangan spoilkan mood orang lain kat sekeliling yang ok =)

Yup...Mungkin orang nampak aku masih mampu tersenyum lebar, gelak kuat-kuat, menganjing orang hari-hari... Tapi.. tu sumer salah satu cara r aku untuk lupe or solve probs aku....

Bukan aku tak pikir... Bukan aku takde perasaan... 
Orang tue ade kate, "Kalau kite sendiri tak buat diri kite gembire, sape lagi nak buat"? =)

Family, member, besi N rokok.... Aku yakin aku kuat... Insya-Allah....


Last Words
Jiwang ke aku? Hati taman ke aku? Hakikat... manusia ade hati N perasaan...

Erm... Kesimpulannya... pegang kate-kate tu... Tak payah nak buat hubungan yang tak pasti.... yup.... mungkin betul gak.... (Terutama bagi lelaki).... Biler kau ade harta.... Ekonomi kukuh... Kerja yang baik.... kau nak mane-mane anak dara, terus suruh mak kau masuk meminang, comfirm-comfirm diterima, siap ade cop "ACCEPTED" lagi!!! hahaha

Aku??? Ye aku tau aku bukan budak baik... Sirius... Aku budak jahat... Tapi... sejahat-jahat aku... takdenyer aku nak kacau awek orang... inikan pulak tunang orang =)

Cukup r kot.... Insya-Allah aku hadapi dengan senyuman =) 
Aku kena kuat... Tiger pulak nie =)



p/s : Orang ramai pesan... "Rilex r Tiger... Bunga bukan sekuntum, Kumbang bukan seekor,".... Masalahnyer... aku bukan kumbang.... aku Harimau!!!! Hahaha =)
Peace!!!!

Friday, January 14, 2011

Kenapa Saya Mahu Besar?

Orang selalu tanya kat aku, kenape mesti nak besorkan badan? Aku jawab.. suke hati aku r! haha 

N then, aku gak slalu tanye kat "gurl", "kau suke tak laki bina badan?" Jawapan yang aku dapat :
60% Tak suke + takut
30% Tak kisah, tapi jangan besor sangat... takut! (macam nie pun ade?)
10% Suke

Suke tak suke, ade aku kisah??? hahaha Dah nie minat aku, dah jadik sebahagian dari hidup aku kot =)


Secara jujur, memang susah r nak besorkan badan (berotot bukan gemok)... Sirius.. banyak modal... Kena korban banyak benda... Masa, Tenage, Duit.... 

Ok, nak start citer kenape aku nak sangat besorkan badan! =)


Idola
First time aku tertarik untuk besorkan badan... seawal 7 tahun! haha Nie sebab pengaruh wrestling r nie, time tu WWF...mse kecik-kecik dulu, Khamis malam Jumaat je, dok kat tv sebab nak tengok wrestling..... Dari dulu sampai r sekarang, aku minat giler kat Dwayne Johnson a.k.a The Rock, tak kenal?? meh ushar sikit...




Nie r pose maut dier, dier ade gak ayat trade mark, "If U Smell, What The Rock, Is Cooking", tapi... sampai harini aku pun tak paham maksud ayat tu :p

Macho giler mamat nie, sebab dier nie kot aku simpan citer-citer nak besorkan badan bile besor nanti....haha  Sekarang, mamat nie dah tak maen wrestling dah, lebih banyak berlakon je sekarang.... Saham melambung-lambung, badan cantik kan...



Lain Daripada Yang Lain
Macam aku pernah cakap dalam entry lepas... 
Manusia biasa, nak de something special... taknak ade orang len yg same or lebih daripada diri sendiri... Dengan bahase mudahnyer... Nak berbeza dari orang laen or nak lebih dari orang laen, kan2?

Termasuklah aku, nak r nampak lain dari orang lain, means... dalam ramai-ramai, aku nampak lain, macamane ek nak cakap? Tengok r sendiri pic nie...


Haaa... nampak? Kan ade "lain" sikit... Ade r special sikit.. Al-maklumlah, aku nie tak berape nak handsome orangnyer hahaha =)


Lebih Yakin
Badan besor dengan keyakinan, ade kena mengena ke? Ade r! Dulu aku pernah gak berbadan kecik... segan gak r.... yelah... orang kate ape? "Takde Shape"?? Banyak gak r panggilan2 yang muncul untuk orang-orang macam aku dulu... Contoh, Tiang, Papan, Lidi dan sebagainyer....


Susah gak nak carik baju biler badan kecik... Al-maklumlah umur makin meningkat, tapi badan tak besor-besor, contoh time nak cari suar slack, saiz 27!!! susah giler nak carik!




Biler berbadan besor skang nie (walaupun tak berape besor), boleh tahan yakin jugak r =) Yelah, pakai baju ape pun nampak fit je, time jalan pun rase yakin je untuk melangkah (poyo giler!!!) hahaha


Bodyguard Semua Orang
Maksud aku... aku boleh r protect orang kat sekeliling aku N orang yang aku sayang, contoh... family and freind.... Yelah... 1st impression tu penting... Mesti ade rase ragu-ragu gak nak gaduh or pukul jantan berbadan besor, macam nie....


Agak-agak, korang berani tak gaduh dengan jantan berbadan besor macam nie? Kena pikir 20-30 kali gak r kalau nak gaduh, silap-silap lunyai kena hentam haha

Jangan salah anggap, aku besorkan badan bukan untuk pukul orang, cukuplah sekadar boleh protect diri sendiri, family aku, member aku dan insan yang lemah hehe =)

Jadik Superhero
Memang r cite-cite mase kecik dulu nak jadik superhero macam batman, superman, spiderman, posmen haha Tapi bukan tu yang aku maksudkan.... Cukuplah sekadar dapat bantu insan yang memerlukan bantuan...

Macam tolong mak aku angkat barang berat-berat biler g belanje barang dapur ke.... Tolong tukarkan tayar kete awek yang bocor tengah jalan ke!! hahaha




Posing
Macam nie... contoh aku r, biler g tempat-tempat mandi-mande contoh sungai, laut N air terjun, aku terpakse dok diam-diam kat tepi, kenape??? Sebab aku tak pandai berenang!!!! hahaha


Yelah, penat-penat jalan jauh-jauh tapi tak mandi, rugi r kan.... so, aku just bukak baju, men air kat tepi macam budak-budak! hahaha Kadang-kadang nak buat mcam tu pun segan!!! Yelah, badan besor tapi main kat tepi je... puas dah aku kena kutuk ngan member-member aku, "badan besor tapi tak pandai berenang" !!! haha


 


So.... just lepak kat tepi je r tengok orang mandi, pastu pose sikit hehe =)



Korang Pikir r Sendiri
Yang last nie, aku xmo ckp pape, korg tgok pic nie, korang pikir r sendiri k haha :p



Last Words
Aku hope entry nie dapat naikkan semangat kat sape-sape yang ade cita-cita nak besorkan badan, 

Kena ingat.... bukan senang nak besorkan badan... 

Kalau nak tanye pape pasal besorkan badan, boleh komen kat entry nie or contact aku via fb... Aku try mane mampu.. 

Tapi ingat... Aku amatur je =)



Bajet giler mamat kat pic sebelah nie! haha  =) =====================>



p/s : Jage penampilan diri anda, kerana dirimu begitu berharge! hahaha!!!!! =)
Peace!!!!

Saturday, January 8, 2011

Pontianak Itu Cantik

Boring pulak malam minggu nie, takde projek.. just lepak bilik je... Yelah, setelah penat seharian bermandi-mande di Sungai Gabai bersame kawan-kawan yang mude-mude haha... Ok.. aku try nak citer something =)



Actually... Aku minat giler kat pontianak!!! haha Means bukan pontianak yang terbang-terbang tu, aku ske pontianak yg dah kna paku, yg dah jdik mcm org biase... cun giler!!! ahaha Macam nie...
Ayu Giler kan??? =)


Kenape aku suke pontianak??? Mungkin orang kate giler... tapi... Taste masing-masing kan!!! ahaha Best gak kalau dapat awek si pontianak nie, t die leh men tukor-tukor ikut suke dye je camnie... haha

Dipetik dari citer Ponti Anak Remaja... Liyana Jasmay tu bai!!! =)

Boleh r die protect diri die sendri nanti.... Yelah, mane-mane jantan nk try ushar atau kacau-kacau die, die boleh tukor muke camni, comfirm-comfirm jantan tu lari!!!! ahahah Boleh gak protect aku sekali nanti :p

Sebab 1 : Ade Taring
Taring!!! Aku cair r tengok pontianak punyer taring!!! Bagi aku... Taring tu buat die nampak seksi!!! haha First tyme jatuh cinta kat gurl yang ade taring, mase tgok citer Van Helsing, kan ade vampire gurl dalam cerite tu.. korang tak tengok?? Tak pernah tengok?? Meh ushar pic nie...


Seksi x?? =)
Tu dia..... Sirius dok, aku cair tgok taring 2 batang tu!!! Kalau die nak geget tengkuk aku, aku rela je!!! haha   Bagi aku... taring tu ade something daye penarik r... Alah.. kat bumi yang nyate nie... ade gak gurl yang bertaring tapi... pendek r.... Meh ushar cikit....

Avril Lavigne

Adriana Lima

Nie aku tak tau saper.. haha Cute gak die punyer taring =)
Amacam?? Nampak seksi tak gurl ade taring?? Tapi... Pontianak kat Mesia nie macam takde taring je?? =) Kalau aku jumpe gurl ade taring panjang macam pontianak, terus aku suruh mak aku masuk meminang!!! haha

Sebab 2 : Tak Tua
Kalau tgok kat citer-citer pontianak, pontianak yang dah dipaku, TAKKAN TUA!!!! Best giler, korg taknak bini korang tak tue-tue? Mantain je! haha :p

Tak tue dan nampak natural.... wah! Tak payah r abiskan duit kat barang make up, pencuci muke, pelembap, nak wat facial r, krim anti kedutan r, nak makan kacip fatimah r, kopi super power r hahahaha


Kalau mantain camtu, mesti r hati suami nie sejuk je, comfirm-comfirm tak cari len dah, pandang gurl len pun takmo dah... haha Kalau berani, g r carik gurl len, tak dicekiknyer kau sampai mati!!! =)

Dahlah tak tue, tak mati pulak tu, even korang dah mati sok, bini korang (pontianak) tak mati ag, pastu die kawin lain, padan muke kau!!! ahahah 

Sebab 3 : Istimewa
Ape maksud istimewa kat sini? Manusia biasa, nak de something special... taknak ade orang len yg same or lebih daripada diri sendiri... Dengan bahase mudahnyer... Nak berbeza dari orang laen or nak lebih dari orang laen, kan2?

Yelah, kalau r aku ade awek pontianak, comfirm-comfirm r takde sape boleh lawan aku haha Tak kisah r awek kau artis ke, orang kaye ke.... Cukup r aku ade pontianak yang orang len takde =)

Tapi.. Jangan terperanjat r kalau tyme nak pakaikan awek rantai leher, tengok-tengok ade paku kat tengkuk dye, pastu gatal-gatal nak cabut, bertukor jdik pontianak yg tak berape cun kang, sape nak jawab haha





Sebab 4 : Boleh Terbang
Pontianak kan boleh terbang, boleh r aku sruh si pontianak nie bawak aku terbang sekali, tak yah lalu jalan jem, susah nak carik parking.. haha

Aku teringin gak nak rase terbang.. Macam best je tengok citer orang yang boleh terbang macam superman, iron man, x-men, cicakman....Eh... Cicakman mane boleh terbang!!!

Nak carik tempat dating pun tak payah susah-susah, dating je atas pokok, comfirm-comfirm takde orang kacau.... tapi.... Berani pulak orang nak kacau pontianak tengah dating haha


Sebab 5 : Terpengaruh Dengan Filem
Harini banyak betul cter pontianak yang kuar.. Maksud aku pontianak boleh hidup ngan manusia... Boleh ke macam tu?? Kang tengah fokus dengor lecterur membebel sorang-sorang kat depan, tengkuk korang kena terkam dek pontianak, tak ke naye namenyer?? =)

Cter twilight nie.. Takkan korang tak pernah tengok kan?? Nie spesies vampire... Boleh hidup sekali dengan manusia... Siap pergi universiti untuk belajar lagi tu... Ramai kan gurl-gurl yang cair ngan mamat Edwar Cullen nie....

Aku suke ade satu scene si Cullen nie bawak balik awek dye balik umah, lepas tu ade banyak giler topi yang orang pakai tyme grad tu digantung kat dinding, kirenyer dier dah grad banyak kali r, sebab die kan tak tue-tue... Cool!!!

Family si Cullen (vampire) nie pun leh terime dier kapel ngan manusia biase... Dan diorg biasekan diri untuk hisap darah haiwan dan bukan darah manusia.. Pastu mamat nie Sparkling biler kna cahaya matahari... Wah!!! =)



Nie telefilem Malaysia, Pelakon pun mantap-mantap, si Liyana Jasmay ngan Lisa Surihani tu... Tapi ramai yang kater filem nie cube nak tiru filem Twilight..... Bagi aku r, biar r nak tiru ke ape.. Biase r orang Melayu... kalau ade benda baru nak naik... Bukan nak support... makin nak jatuhkan ade r... Haish....


Jalan citer ok r, pontianak boleh hidup sekali dengan manusia di bumi yang nyata nie, macam-macam ragam r biler pontianak bergaul dengan manusia =)

Cute giler Liyana Jasmay dalam citer nie!!!! Meh ushar thriller dier...
Tgok sampai abis tau!
video
Hahaha Cute kan part last tu =)


Kalau tak ok, takkan r siap ade mini series kat astro pas filem nie ditayangkan..

Ade gak thriller dye, meh ushar...
video
Mantap kan??? Ditambah pulak dengan OST cter nie "Selamat Malam-Faizal Tahir"

Nie pulak, para pelakon citer nie...


Pontianak Kampung Batu nie aku tengok kat astro Prima kalau tak silap aku time cuti aritu.. Jalan citer dier boleh tahan r... Lain dari yang lain r... Tapi ending die macam ade hampeh sikit r..

Nie salah satu scene, Si Erra Fazira nie jadik pontianak, sblah tu anak dye, pontianak gak, kna pakai payung tyme siang sebab takut terbakor bile kena cahaya matahari... :)

Kalau rase-rase nak tengok citer nie.. Boleh download r kat You-Tube... G r ushar sane...


Last Words
Nie kire citer-citer yang takkan tercapai r, mane mungkin aku dapat kapel or kawin dengan pontianak haha

Xkira r orang nak cakap ape pun, yelah.... orang lain sibuk minat kat artis, atlit sukan, aku pulak minat kat pontianak, kire ok r kan??? =)

Tapi... sirius nie sumer pengaruh filem r nie, mane de pontianak leh berubah jadik manusia, kalau orang jumpe pontianak, comfirm-comfirm r terus cabut lari!!!!

Aku hope gak, xdapat kat bumi yang nyata, dapat dalam mimpi pun ok gak, mimpi kawin or kapel dengan pontianak!!!!! Amin... hahaha


p/s : Kalau ade kenal mane-mane gurl yang ade taring panjang macam pontianak, jangan lupe kenalkan kat aku k!!!!  hahaha =)
Peace!!!!